Revebjelle- Digitalis Purpurea / Lanata

Revebjelle

Revebjelle- Digitalis Purpurea / Lanata

Digitalis, eller revebjelle, er en av de mest karakteristiske, typiske cottage garden plantene, vanligvis funnet å legge til høyde og struktur på baksiden av en kant.

Revebjelle foretrekker et skyggefullt sted og vil gjerne naturalisere seg i åpen skog hvor de danner herlige fargedrev. De fleste revebjeller er toårige, og de etablerer og vokser blader det første året, etterfulgt av blomster og frøproduksjon det andre året.

FRI FRAKT OVER 1000,-

SLIK LYKKES DU
Revebjeller foretrekker et skyggefullt sted og vil gjerne naturalisere seg. Selv om det er assosiert med skog, er revebjeller egentlig en hekkplante, som trives best i sprakket skygge og perfekt hjemme i posisjoner der lyset varierer gjennom dagen.

Revebjellefrø kan sås innendørs på senvinter til vår eller på sensommer til høst for overvintring, alternativt kan revebjelle sås direkte utendørs fra sensommer til høst.

Så frøene på overflaten av såjord og trykk lett inn. La potten trekke vann neden i fra slik at ikke frøene flyter rundt. Ikke dekk til frøet da det trenger lys for å spire. Hold fuktighet uten å overfukte. Digitalis vil vanligvis spire innen 14 til 28 dager ved rundt 20°C.

Prikk ut hver frøplante når den blir stor nok til å håndtere og transplanter den til individuelle 9 cm potter for å vokse på. Tilvenn deg gradvis til utendørsforhold i et par uker før du planter ut, med en avstand på 30 cm fra hverandre, når all risiko for frost er borte.

Hele revebjelleplanten er giftig. Heldigvis smaker det veldig bittert og forårsaker irritasjon i munnen, men ekstrem forsiktighet bør utvises for å unngå at barn eller kjæledyr får i seg noen del av planten.