Zinnia Elegans

Sinnia

Zinnia Elegans

 Zinnia er en flott hageplante og en holdbar snittblomst. Enkel å dyrke.

Forkultiveres innendørs i såjord i mars–april. Dekkes med klar plast utstyrt med luftehull. Sett pottene i 20–25 °C, lyst og svalt etter spiring. Plantes ut etter herding når faren for frost er over. Kan også sås direkte på friland når jorden har blitt varm.

FRI FRAKT OVER 1000,-

SLIK LYKKES DU

Zinnia liker mye sol og er mer vanlig i varmere klima enn vi vanligvis opplever i Norge. Leter du etter en sensommerblomster med et strålende utvalg av farger, så er Zinnia et fantastisk alternativ. De tåler ikke kulde, så det er bedre å plante de ut sent heller enn for tidlig. Dersom sommertemperaturene er på den lave siden så lar du de eventuelt vokse i et polytunnel drivhus. 

Zinnia vokser raskt. Frø sådd tidlig i april kan blomstre innen juni, men de misliker forstyrrelser av rotsystemet. Av denne grunn bør de såes direkte i en 9 cm potte eller i storcellede pluggbrett (eller kokosmoduler) og pottes så snart røttene holder jorden sammen. Frøene skal sås på overflaten av en veldrenert jord og dekkes med vermikulitt. Oppretthold fuktigheten ved å dekke pottene eller brettene med klar eller gjennomskinnelig plast til de første frøplantene er synlige. Ikke overvann de unge frøplantene. Spiring tar rundt 5-14 dager ved 18-20°C. Plantene skal ikke bli bundet i potten.

Deretter bør Zinnia vokse videre i en så lys stilling som mulig og vannes ukentlig med en moderat styrke flytende næring. Plasser plantene 30 til 45 cm fra hverandre og gi støtte enten individuelt eller ved å la dem vokse gjennom en ramme.