Klatre- og vandreroser

Rose New Dawn

Klatrere og vandrere er mest nyttige for å myke opp eller dekke bygneder, for eksempel husvegger eller en mur. De er også en fantastisk måte å skape et spektakulært fokuspunkt, og bringe høyde til hagen.

Klatreroser på vegger

Ved å binde en, duftende klatre- eller vandringsrose oppover en vegg eller et gjerde, kan du endre et kjedelig, til og med skjemmende område til en av de mest fantastiske delen i hagen din. Klatreroser trekker øyet opp fra bakken, gir farge og blomstrer i øyehøyde. På samme måte vil å plassere en rose bak i i en blomsterbed mot en vegg eller et gjerde øke virkningen og den visuelle dybden til blomsterbeden.

Hvordan plante en klatrerose nær en vegg eller gjerde

Plant rosen 20 cm unna veggen. Hullet skal være 40 cm i diameter med rosen i midten. Plasser rosen i midten av området du vil at den skal dekke, og vift stilkene ut på hver side. For gjerder, unngå å plante mot stolpen på grunn av betongen i bakken.

Når du dekker et stort område, må du fordele rosene med samme avstand som deres modne høyde.

%d bloggere liker dette: