HVORDAN PLANTE BARROT-ROSER I POTTE

David Austin 'William and Catherine'

Barrot-roser kan plantes fra oktober til maj. Vi anbefaler at du ikke planter roser når bakken er frossen, vannet eller under tørke-periode.

Når du har fått barrotrosen din hjem

Om du ikke kan plante rosene direkte så må de lagres på en frostfri og sval plass. Røttene skal holdes jevnt fuktige og kan gjerne ligge i posen så lenge den holdes i skygge og unngår direkte sollys. Man kan også jordslå røttene i en krukke eller i bedet til det er klart for planting. Barrot-roser kan plantes både tidlig vår og sen høst.

Plassering av rosen

  • Sørg for at rosen får sol, ideelt sett minst 4 timer med sollys om dagen.
    Generelt sett er det slik at jo mer sol, jo bedre er det.
  • Men i de varmeste områdene kan skygge fra ettermiddagssolen være gunstig.
  • Sørg for at rosen har nok plass, slik at røttene ikke lider under intens konkurranse fra naboplanter, inkludert trær og hekker.
  • Roser er utrolig allsidige planter og kan plantes i en rekke forskjellige posisjoner.

Plante barrotrose i potte trinn for trinn

Trinn 1:

Bruk en potte med minimum innvendig dimensjon på 45 x 45 cm (omtrent 60 liter) for å gi tilstrekkelig dybde av rik jord. Sørg for at potten du velger har tilstrekkelige dreneringshull.

Trinn 2:

Begynn med å plassere knuste leir-, grus- eller polystyrenblokker i bunnen av potten din; disse vil hjelpe rosen til å drenere tilstrekkelig. Deretter begynner du å fylle potten din med en blanding av gjødsel og næringsrik jord. Når du fyller potten, er det viktig å bruke hånden til å trykke lett på komposten slik at du ikke får luftlommer. Fortsett å fylle potten til den er omtrent halvveis full.

Trinn 3:

Sjekk at rosen vil passe pent inn i potten og i riktig høyde. Plasser din barrot opp i potten på toppen av jorda. Ideelt sett vil du gjerne se rotklumpen sitte et par centimeter under kanten av potten din.

Trinn 4:

Plasser rosen i midten av potten og fortsett å fylle med kompostblandingen din, slik at jorda blir fastere mens du går. Til slutt, vann den nyplantede barroten godt, slik at fuktighet trenger inn i jorda og røttene.

VANNING: Roser i potter krever hyppigere vanning enn roser plantet i bakken

Disse rosebuskene passer i potte: