HVORDAN PLANTE BARROT-ROSER I POTTE

David Austin 'William and Catherine'

Barrot-roser kan plantes fra oktober til maj. Vi anbefaler at du ikke planter roser når bakken er frossen, vannet eller under tørke-periode.

  • Sørg for at rosen får sol, ideelt sett minst 4 timer med sollys om dagen.
    Generelt sett er det slik at jo mere sol, jo bedre er det.
  • Men i de varmeste områdene kan skygge fra ettermiddagssolen være gunstig.
  • Sørg for at rosen har nok plass (omtrent 60 liter)
  • Roser er utrolig allsidige planter og kan plantes i en rekke forskjellige posisjoner.

Trinn 1:

Bruk en potte med minimum innvendig dimensjon på 45 x 45 cm (omtrent 60 liter) for å gi tilstrekkelig dybde av rik jord. Sørg for at potten du velger har tilstrekkelige dreneringshull.

Trinn 2:

Begynn med å plassere knuste leir-, grus- eller polystyrenblokker i bunnen av potten din; disse vil hjelpe rosen til å drenere tilstrekkelig. Deretter begynner du å fylle potten din med en blanding av gjødsel og næringsrik jord. Når du fyller potten, er det viktig å bruke hånden til å trykke lett på komposten slik at du ikke får luftlommer. Fortsett å fylle potten til den er omtrent halvveis full.

Trinn 3:

Sjekke at rosen din vil passe pent inn i potten og i riktig høyde. Plasser din barrot steg opp i potten på toppen av jorda. Ideelt sett vil du gjerne se rotklumpen sitte et par centimeter under kanten av potten din.

Trinn 4:

Plasser rosen din i midten av potten og fortsett å fylle med kompostblandingen din, slik at jorda blir fastere mens du går. Til slutt, vann den nyplantede barroten godt, slik at fuktighet trenger inn i jorda og røttene.

VANNING: Roser i potter krever hyppigere vanning enn roser plantet i bakken

Disse rosebuskene passer i potte: