HVORDAN PLANTE BARROT-ROSER

David Austin 'William and Catherine'

Barrot-roser kan plantes fra oktober til maj. Vi anbefaler at du ikke planter roser når bakken er frossen, vannet eller under tørke-periode.

  • Sørg for at rosen får sol, ideelt sett minst 4 timer med sollys om dagen.
    Generelt sett er det slik at jo mere sol, jo bedre er det.
  • Men i de varmeste områdene kan skygge fra ettermiddagssolen være gunstig.
  • Sørg for at rosen har nok plass, slik at røttene ikke lider under intens konkurranse fra naboplanter, inkludert trær og hekker.
  • Roser er utrolig allsidige planter og kan plantes i en rekke forskjellige posisjoner.
plante barrot

Trinn 1:

Rehydrer rosen i en bøtte med vann i minst 2 timer før planting.

plante roser

Trinn 2:

Grav/velt jorden grundig ved å bruke hagegaffelen og fjern eventuelt ugress eller store steiner. Dette vil sikre at de nye røttene kan vokse fritt inn i sitt nye miljø. Roser vil vokse i alle jordtyper

dyrke roser

Trinn 3:

Bruk spaden til å grave et hull stort nok for rosens røtter, ca. 40 cm x 40 cm.

Trinn 4:

Bryt opp jorden i bunnen av hullet med en hagegaffel, og bland en spade full av gjødsel inn i denne jorden. Bland også to spader av gjødselen med jorda du har gravd opp fra hullet.

Trinn 5:

Plasser rosen i midten av hullet. Plant rosen slik at podningspunktet havner 10 cm under bakken. Podningspunktet er den oppsvulmede delen som greinene springer ut fra. Legg en bambusstokk over hullet til hjelp for å måle opp.

Trinn 6:

Fyll rundt røttene til rosen ved å bruke jorda som opprinnelig ble gravd for å lage hullet. Fest deretter jorda rundt rosen lett med foten. Vann rosen godt.

LAGE STØRRE ROSEBUSKER (3+ROSER)

Å plante 3 av den samme buskrosen sammen i en tett gruppe skaper en illusjon av en større busk, noe som gir større effekt i hagen. Planter du 3 busker sammen anbefaler vi å plante dem tettere sammen, i en trekantet formasjon, som overlapper dem med halvparten av rosbusken bredde fullt utvokst.

Til å begynne med, mens rosene dine etablerer seg, kan du se hull mellom dem. Det vil ta rundt tre år å oppnå full “stor busk”-effekt.

Diagram viser tre roser plantet sammen som en større busk.

FULLT UTVOKST PLANTEAVSTAND
60 – 90 cm30 cm
100 – 120 cm50 cm
130 – 15060 cm